Fre. 22.03.2019 | Kl. 02:32
BransjerBoligAktivMat og vinMotorReiseTeknologiShoppingØkonomiSport

Foto: Wikipedia

Bedring for storebror Bø

Publisert 06.12.2014 15:26, Oppdatert 06.12.2014 15:33 - av (NTB) - tips@stottmedia.no

Östersund: Fortsatt er skyteformen så som så, men Tarjei Bø fikk en oppløftende opplevelse under lørdagens skiskyttersprint i Östersund.

Som han sa selv: – 15.-plasser er ikke noe jeg samler på.

Men stryningen gikk et langt bedre løp enn under onsdagens normaldistanse.

Dermed er han heller ikke altfor langt bak seierspallen før han tar fatt på jaktstarten søndag.

– Det er veldig langt bak lederen (1.11,8 min.), men ikke så langt bak pallplass. Jeg har klart det når jeg har vært lenger bak på jaktstart før. Alt er mulig, men jeg må skyte bra fra starten og satse på at de i teten bommer litt, sa Bø til NTB.

Han lå an til å kunne kjempe seg inn på pallen også lørdag, men to bom på den stående skytingen ødela.

– Det ble litt det samme som på onsdag. Jeg ble litt for ivrig og skjøt for mye på rytmen framfor å kjempe inn skuddene. Jeg var ikke nøyaktig og tålmodig nok. Juniorfeil, synes jeg, fortsatte han.

Men viktigst av alt: Formen var bedre for skiskytteren som fikk mye av fjorårssesongen ødelagt av sykdom.

– Ja, jeg følte meg mye bedre i løypa i dag. Det var endelig litt trykk. Selv om det er litt igjen til det flyr av gårde.

De norske hadde ikke klaff. Emil Hegle Svendsen, vinneren av normaldistansen tidligere i uken, hadde ikke god nok fart i sporet, men han pådro seg også sesongens første bom på ståendeskytingen. Det endte med sjuendeplass til slutt, slått av Fourcade med 49,4 sekunder.

Ole Einar Bjørndalen var 7,2 sekunder bak og endte på plassen bak Hegle Svendsen. Veteranen pådro seg to bom, men gikk veldig bra i sporet.

Johannes Thingnes Bøl bommet to ganger på både liggende og stående skyting. Da hjalp det lite at farten i sporet var bra. 40.-plassen gir et elendig utgangspunkt før søndagens jaktstart.


Anbudsplassen Lokalopplysningen Ukens tilbudsaviser Gode tilbud